Tijdens een persbijeenkomst in De Nieuwe Kerk te Amsterdam zijn op 23 maart de nominaties voor de Libris Literatuur Prijs 2009 bekendgemaakt.

Tussen nu en 11 mei gaat de jury (onder voorzitterschap van Ivo Opstelten) een keuze maken uit Contrapunt van Anna Enquist, Visser van Rob van Essen, Onze oom van Arnon Grunberg, Koetsier Herfst van Charlotte Mutsaers, Godverdomse dagen op een godverdomse bol van Dimitri Verhulst, en Alleen maar nette mensen van Robert Vuijsje. 

Het verdere keuzeproces zal zich – als het goed is – vooral binnenskamers afspelen, maar wie bij wil blijven kan regelmatig het nieuws checken op http://www.libris.nl/?literatuurprijs. Gevoelige lezers slaan het rammelende rapport waarin de jury een analyse probeert te maken van de romanproductie van 2008 maar beter over. Een stuk zinniger klinken de onderliggende besprekingen van de genomineerde titels. Daar naartoe doorklikken loont.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login