De zendercoördinatoren van NED1, NED2 en NED3 hebben weer hun uiterste best gedaan om de kijker zijn dagelijkse portie kunst op tv te brengen. Dat is vandaag alleen gelukt voor wie bereid is mee te gaan in het elastieken cultuurbegrip waartoe de omroepmanagers hun toevlucht hebben gezocht en waarbij De Wereld Draait Door ook voor kunst doorgaat. Best een appetijtelijk programma, DWDD, maar of die twee minuten live muziek aan het eind nou echt het verschil maken?

Dan doet NET5 nog meer, met een registratie van een optreden van de dj’s Maestro, Egbert Jan Weeber, en When Harry met Sally & Tess in Sunday Jam (00:35-1:10). Zelfs op ARTE is het vanavond armoe troef, behalve misschien voor de liefhebbers van videokunst, die om 00:10 terecht kunnen bij het maandelijks platform La Nuit/Die Nacht.

Het digitale kanaal Cultura maakt het zich wel erg makkelijk met herhalingen van de Young People’s Concerts van Leonard Bernstein en van de gesprekken van Adriaan van Dis. Vanavond zijn confrontaties met Marten Toonder en Andreas Sinakowski (daarna nooit meer van gehoord). Precies op etenstijd. Wat is het nut van een digitaal themakanaal als we daarvoor nog steeds met de gids op schoot op tijd klaar moeten zitten voor de buis? Video on demand, dat is wat we willen.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login