Schrijfster en journaliste Maria Genova woensdag 25 maart in het KRO-programma De Leescoupé

Uit de grote stapel die Maria Genova de afgelopen tijd had gelezen, mocht zij één boek selecteren om onder de aandacht te brengen. Uiteindelijk viel de keus op Als de dollar valt van Willem Middelkoop. “Het leuke aan dat boek vind ik dat het de wereldwijde economische crisis voorspelde nog voordat die uitbrak. Wisten de banken dan niets of wilden ze ons gewoon niet van tevoren waarschuwen? Het boek onthult alle financiële spelletjes achter de schermen en legt de wereldeconomie op een begrijpelijke en bijzonder overzichtelijke manier uit. Eigenlijk betalen we met een soort monopolygeld dat geen enkele dekking heeft. Als we het vertrouwen in ons geld verliezen, is het opeens niets meer waard.“ 

Genova zelf debuteerde vorig jaar als schrijfster met Communisme, sex en leugens, een even hilarische als romantische evocatie van haar jeugd in Bulgarije.
Zie www.mariagenova.nl

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login