De literaire non-fictie oftewel de verhalende journalistiek heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een erkend genre. Ook internationaal staat het vertellen van echte verhalen over echte mensen sterk in de belangstelling. Een van de grote inspiratoren daarvan is de Amerikaanse auteur Mark Kramer (www.tellingtruestories.com)

Tien jaar geleden richtte Kramer de Nieman Conference on Narrative Journalism op met als doel auteurs op dit terrein bij elkaar te brengen en hen van elkaar te laten leren. Sindsdien is de conferentie op Harvard University een jaarlijks terugkerend fenomeen geworden dat deelnemers trekt van over de hele wereld.
De missie van Kramer is om lezers weer bij hun krant of tijdschrift te betrekken met true stories about true people. Over de hele wereld geeft hij conferenties en masterclasses over hoe dat goede verhaal te schrijven, en adviseert hij redacties hoe zij deze vorm van journalistiek effectief kunnen inzetten.

Op 13 mei is Kramer te gast bij de FreeLancers Associatie in Amsterdam. Om 16.30 uur geeft hij een lezing over Narrative journalism: telling true stories, vanaf 18.30 een masterclass voor maximaal 15 deelnemers (beide in het Engels). De kosten bedragen €10,= voor de lezing en/of €50,= voor de masterclass. Aanmelding uiterlijk 14 april via fla@vsenv.nl of 020 6240803. U ontvangt zsm bericht of u geplaatst bent.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login