Rotterdam 31 maart – Het is Omroep C niet gelukt om de grens van 50.000 leden te bereiken om toe te kunnen treden tot het publieke bestel. Tot de peildatum van 1 april zijn 46.739 cultuurliefhebbers lid geworden van de nieuwe omroep voor kunst en cultuur. Omroep C komt daarmee zo’n 3.200 leden tekort om een licentieaanvraag te kunnen indienen bij de minister van OCW. 

Het was de muis tegen de olifant, maar het was de moeite waard. Nederland verdient een publieke omroep die zijn maatschappelijke functie waarmaakt en inhoud boven marktaandelen stelt. We staan in die opvatting niet alleen. Tienduizenden willen meer en andere programma’s over kunst en cultuur, in het bijzonder op televisie. Daar blijven we de aandacht op vestigen.

Volgens het persbericht dat Omroep C vandaag uitgaf slaat de stichting nieuwe wegen in om haar doelstelling te realiseren. De leden worden binnenkort over de nieuwe plannen geïnformeerd.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

Mede-initiatiefnemer Ad ‘s-Gravesande vindt het spijtig maar blijft vastberaden.

Comments are closed.