Cannes opent met Up, Pixars nieuwe animatiefilm in 3D. Ook ‘s werelds meest prestigieuze filmfestival is gezwicht voor de revival van driedimensionale projectie. Voorzien van speciale bril kan het publiek zien hoe de bejaarde avonturier Carl Fredricksen met behulp van een grote tros ballonnen het luchtruim kiest. Alsof hij echt door de zaal zweeft.

Wat ooit een kermiskunstje was is nu, met de goedkeuring van Cannes, hard bezig zich een vaste plaats in de filmwereld te veroveren. Of zal ook deze keer de rage weer voorbij gaan? Want waarom zou het nu wel lukken? En hoe zwaar zet Hollywood er op in? Wat zijn de beste 3D-films? Hoe pakte Hitchcock het destijds aan. Moeten filmmakers hun vak weer opnieuw gaan leren?

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

Het Cultureel Persbureau zoekt een en ander graag voor u uit.