Voor het eerst in zijn loopbaan als schrijver komt A.F.Th. van der Heijden met een historische roman, De ochtendgave. Net als zijn romancyclus De tandeloze tijd speelt die in en om de stad Nijmegen. Maar dan in de tweede helft van de zeventiende eeuw.

In juli 1772, op de dag dat de troepen van Lodewijk XIV Nijmegen innemen, ontdekt Kasper Sonmans dat zijn de jonge bruid spoorloos is verdwenen. Hoe of waarom is niet duidelijk. Verteerd door het gemis begint Kasper aan een clandestiene zoektocht in oorlogsgebied. Pas zes jaar later, nadat in augustus 1678 de Vrede van Nijmegen is getekend, komt hij aan de weet wat er werkelijk met zijn vrouw is gebeurd.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

De ochtendgave verschijnt in september bij uitgeverij Querido.