Kunstfilmpjes, video-art en kunstdocumentaires kun je zoeken op YouTube of Vimeo. Je kunt ook naar sites van musea en galeries gaan en daar je informatie vandaan halen. Allemaal methodes voor mensen met buitengewone interesse, veel tijd en een  kennersblik.

Maar wie informatie over kunstenaars en hun werk wil verspreiden wil meer mensen bereiken op een makkelijker manier. De Amerikaanse dienst Art Babble (http://www.artbabble.org/ ) die in januari van start ging, lijkt dat allemaal te gaan bieden. Ze doen wat youTube doet, maar bieden meer. Steeds meer kunstenaars, galeries en instituten sluiten zich aan en zo komt er steeds meer informatie beschikbaar. De films zijn in HD ook nog eens gratis te downloaden. De site is volledig  interactief en biedt, naast allerlei mogelijkheden voor gebruikersinput, ook links naar professioneel, en dus kritisch, commentaar. Het Cultureel Persbureau, in oprichting en snel groeiend, heeft er een voorbeeld bij gevonden.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login