Terwijl de verdienmodellen voor het aanbieden van online kwaliteitsjournalistiek inmiddels steeds concreter worden, zoals we hier bij het Cultureel Persbureau ondervinden, gaan de ontwikkelingen buiten Nederland nog eens een stuk sneller. In The Guardian, de Britse krant die als een van de weinige oldskool mediabedrijven lijkt te snappen waar het om gaat, staat een verhelderdend interview met Daniël Ek, de man achter de nieuwe online muziekdienst Spotify (www.spotify.com). Hij legt uit dat het voor muzikanten en groepen uiteindelijk gaat om het onderhouden van rechtstreeks contact met de fans. Het verkopen van muziek is dan eigenlijk een bijzaak:
“Music is already available for free – 95% of all music downloads are currently illegal, it is pointless to resist that. Every time that you shut down a service like Napster another one will spring up. Instead, you have to make paying more attractive by offering fans more like exclusive content, interviews, live concerts.”

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

Lees het hele artikel in The Guardian: http://www.guardian.co.uk/technology/2009/apr/06/spotify-digital-music-downloads