Wie erbij was, tijdens het enige Nederlandse concert van zijn tournee, weet het natuurlijk al David Byrne kan niet alleen prachtig zingen en componeren, hij is ook nog eens een scherp observator van de tijdgeest. De New Yorkse fietsfanaat was de eerste muzikant die zonder cynisme het nieuwe publieksgedrag 2.0 omarmde. Filmen en fotograferen was ongelimiteerd toegestaan, op voorwaarde dat alleen de beste opnames naar hem gemaild zouden worden.

Nu blijft het een raadsel waarom toeschouwers zich zo massaal op het filmen hebben gestort, als die opnames van de filmer naast je toch vrij verkrijgbaar zijn, maar ach. Toeristen fotograferen ook meer dan ze kijken.

Dat geldt dan weer niet voor David Byrne zelf, die op zijn weblog verslag doet van zijn Europese tournee. Hier geen talloze kiekjes en filmpjes van uitgelaten of gedrogeerde muzikanten, maar prachtige beschrijvingen van zijn bezoeken aan de musea van de steden die hij aandoet. Met observaties die alleen een kunstliefhebber kan maken.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

http://journal.davidbyrne.com/
http://www.davidbyrne.com/art/bike_racks/views/photo_the-villager.php