Door Leo Bankersen

“We zijn te geschokt voor woorden. Wouter was een ‘force of nature‘, mijn zakenpartner en een van de beste vrienden die je je kan wensen. Wij hier bij Fortissimo zijn volkomen uit het veld geslagen maar we zullen er alles aan doen om zijn werk voort te zetten.”

Aldus Michael Werner in een persbericht dat het filmdistributie- en productiebedrijf Fortissimo Films liet uitgaan nadat oprichter en mede-eigenaar Wouter Barendrecht op 5 april op 43-jarige leeftijd in zijn tweede woonplaats Bangkok overleed aan een hartstilstand.

Barendrecht had een passie voor onafhankelijke, persoonlijke cinema en was een bruggenbouwer bij uitstek tussen oost en west. Hij bracht Aziatische kwaliteitsfilms, zoals die van Wong Kar-wai naar het westen, maar hielp ook jonge Europese en Amerikaanse filmmakers aan hun internationale doorbraak. De Nederlandse regisseur Alex van Warmerdam zit in het pakket van Fortissimo.

Jeroen Krabbé in hetzelfde persbericht: “Behalve dat Wouter een van de allerleukste mensen is die ik ken, is hij ook werkelijk de absolute top in zijn vak. Hij geniet wereldwijd respect, niet alleen vanwege zijn vakkennis en zijn smaak maar juist ook vanwege zijn trouw, zijn humor en zijn vriendschap.”

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

Fortissimo Films heeft een condoleanceregister geopend op www.fortissimofilms.com