Roger Hiorns, Lucy Skaer, Enrico David en Richard Wright (niet te verwarren met de dode toetsenist van Pink Floyd) zijn genomineerd voor de Turner Prize 2009. Hiorns en Wright zijn bezig met huizen. Wright is muurschilderaar en krijgt als deel van zijn nominatie dit jaar de vrije hand op de muren van de Londense Tate Gallery.
De prestigieuze Britse Turner kunstprijs, die elk jaar wel voor ophef en gesnurk zorgt, wordt overigens vaker uitgereikt aan kunstenaars die iets met huizen en muren hebben. We herinneren ons het onopgemaakte bed van Tracy Emin en het binnenstebuiten gekeerde huis van Rachel Whiteread.

Daarom, geheel vrijblijvend, onze tip voor de winnaar van dit jaar: Roger Hiorns. Zijn met kopersulfaat gevulde afbraakpand past in een lange traditie van bizarre interieurversieringen waar de Britten patent op hebben. Nu kijken of jurylid Charles Esche, directeur van het Van Abbe Museum in Eindhoven, daar net zo over denkt.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login