Wat een fantastische rel rond Albert Krielen in Nijmegen! Voor wie het niet gevolgd heeft. Krielen blijkt niet ex-piloot, ex-Shell-directeur en ex-wethouder, maar inmiddels wél ex-schouwburgdirecteur (en dat alles door zijn ex-traordinair declaratie-gedrag). Meer in de Gelderlander, Volkskrant, NRC.

De misdaad tiert welig in theaterland: van heel naar (overval op Schouwburg Amstelveen) tot wie kaatst moet de bal verwachten (Cabaretprijs van Theo Maassen gestolen). Misdaden van een heel andere orde in het jeugdtheater: de fusie van Huis a/d Amstel en Wederzijds heeft een naam: De Toneelmakerij

Gelukkig is er ook een soort van verlossing. In een ongekend openhartig persbericht laat Dood Paard weten dat mede-oprichter Oscar van Woensel uit de groep stapt: “Sinds februari 2008 heeft hij niet meer bij Dood Paard gewerkt vanwege verslavingsproblemen. Inmiddels is hij afgekickt van zijn heroïneverslaving. (…) Hij gaat vanaf nu zijn eigen weg en gaat zich op zijn werk als schrijver en docent op de Theaterschool richten. Daarnaast doet hij een opleiding Biologisch Dynamische landbouw te Driebergen.”

Voor je verder leest...

Inmiddels zijn al bijna 300 mensen met een hart voor kunst lid. We groeien snel! Alleen dankzij onze leden kunnen we dit soort verhalen blijven vertellen.

Word ook lid, door HIER te klikken!

Verder in het nieuws: de media zijn stervende, kunsteditie. Minder recensies in de kranten, Kunstof TV en Opium TV hebben ook al zwaar, in de VS is het allemaal nog veel erger, en dan gaat Gabriel Byrne ook nog roepen dat theater dood is. Daar hebben we maar één ding op te zeggen: “You give me one good reason why I shouldn’t kill you right now.” Gelukkig is het nieuwe nummer van Lucifer online. Dat ook al over het kwaad gaat…

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

En verder: