De Theo Thijssen-prijs gaat dit jaar naar multi-talent Ted van Lieshout (53). Behalve schrijver en dichter is hij ook scenarist en beeldend kunstenaar.
Van Lieshout krijgt de prijs en de bijbehorende 60.000 euro in september uitgereikt in het Letterkundig Museum in Den Haag.

De Theo Thijssen-prijs is een driejaarlijkse oeuvreprijs, met name op het gebied van de kinder- en jeugdliteratuur. “De jury van de Theo Thijssen-prijs 2009 wil in Ted van Lieshout een schrijver en dichter bekronen die ook als illustrator, boekenmaker en activist vanaf 1986 een veelzijdig en kwalitatief hoogstaand oeuvre heeft opgebouwd,” aldus het juryrapport. Van Lieshout kreeg in 2006 een Zilveren Griffel voor Mama! Waar Heb Jij Het Geluk Gelaten? In 1995 werd zijn gedichtenbundel Begin Een Torentje van Niks bekroond met een Gouden Griffel.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login