De Tate Britain Gallery in London herbergt oude en moderne kunst van Engelse meesters (1500 – heden). De Tate collectie van moderne en hedendaagse kunst is verdeeld over het Tate Modern in London, Tate Liverpool en Tate St. Ives in Cornwall.  Het welbekende Engelse museum voor moderne kunst heeft al sinds 1998 een online aanwezigheid, maar nu zijn honderden video en audio downloads gratis beschikbaar bij iTunes. Onder deze collectie bevinden zich films die gebruik maken van het sociale netwerk Twitter om vragen van het publiek door te spelen aan beroemde kunstenaars zoals b.v. David Hockney. Ook kun je online multi-media rondleidingen volgen.

En er valt nog meer te vinden en verwachten, multi-media gidsen, en voordrachten van kunsthistorici bijvoorbeeld. Verdwalen bij Tate Online is goed mogelijk, gebeurd dat, bedenk dan dat de weg kwijt raken tot de leukste ondekkingen kan leiden.

IRL (in real life) zal het publiek in 2012 het nieuwe Tate Modern, naar ontwerp van Herzog & de Meuron kunnen bezoeken.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login