Anders dan media onlangs  nog beweerden heeft ook de gamesindustrie last van de recessie. In ieder geval in de Verenigde Staten is de verkoop voor de tweede maand achtereen dramatisch ingezakt. In april lagen de verkoopcijfers van populaire games 17% onder die van april vorig jaar, terwijl de cijfers voor maart al even dramatisch waren. Omdat het voorjaar van 2008 een recordomzet kende, geldt dit voorjaar echter nog steeds als het op één na beste seizoen in de geschiedenis van de industrie. Dat kan echter niet langer verhullen dat de boel onderuit gaat. De Amerikaanse verkoop van de Wii zakte in van 753.000 in februari tot 601.000 in maart en slechts 340.000 in april. In deze periode werd ook de verkoop van Microsofts X-box meer dan gehalveerd, van 391.000 in februari tot 175.000 in april.
Bon: NYT

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login