Dinsdagmiddag is in het Filmmuseum de nieuwe editie van het Filmjaarboek gepresenteerd. Deze uitgave onder
redactie van Hans Beerekamp, Mariska Graveland en Harry Peters bevat naast beschrijvingen en uitgebreide credits van alle in 2008 in Nederland uitgebrachte bioscoopfilms ook veel cijfermateriaal en een aantal dieper gravende artikelen. 

Het Filmjaarboek staat op een tweesprong, aldus Beerekamp. De huidige sponsorovereenkomst met Film1 loopt af, en de vraag ‘hoe verder?’ is nog niet beantwoord. E√©n mogelijkheid is een grotere oplage met een op breder publiek gerichte inhoud. Een andere optie is onderbrenging in het nog op te richten sectorinstituut voor de film, waarin veel initiatieven en organisaties op filmgebied naar verwachting verenigd gaan worden.¬†

In de huidige editie is alvast ge√ęxerimenteerd met een uitgebreidere inhoud. Naast het naslagmateriaal bevat het Filmjaarboek 2008/2009 zeven artikelen over onderwerpen die in de belangstelling staan, waaronder een
inventarisatie van meningen en commentaren betreffende de meest controversi√ęle documentaire van vorig jaar, Enjoy Poverty, en twee gepassioneerde artikelen over Clint Eastwood. Passie voor film, daar gaat het om.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login