Aanstaande maandag is het zover: dan gaat ook in Nederland het Wiki Loves Art-project van start. In musea over de hele wereld, waaronder dus ook 35 Nederlandse musea, mogen amateurfotografen hun gang gaan op de collecties. Dat wil zeggen: onder soms zeer strenge begeleiding, zoals in het Amsterdamse Van Gogh-museum, mag een beperkte groep fotografen gedurende een hele korte periode een zeer beperkt aantal vooraf bepaalde kunstwerken op de gevoelige chip vastleggen. Die foto’s worden vervolgens voor onbeperkt hergebruik geüpload naar Flickr, waar iedereen van de foto’s gebruik kan maken, mits de naam van de maker van de foto genoemd wordt.

Omdat het om een nogal groot project gaat worden en de hoeveelheid foto’s wereldwijd nu al de servers van Wikipedia overstroomt, willen wij er een eigen wedstrijdje aan vastplakken. Wie op maandag 1 juni bij ons de mooiste, dan wel opmerkelijkste foto van fotograferende wiki loves art-fotografen inlevert, wordt daarvoor beloond met een plaatsing van die foto op deze site.

Foto’s kunnen worden gestuurd naar cultureelpersbureau at xs4all.nl, onder vermelding van wikilovesart.

In Nederland is aan het Wiki Loves Art-project een prijs van € 500 aan fotospullen te winnen, of een jaar lang gratis internet. Meer info.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login