“We kunnen niemand hoge winsten beloven op hun investering, maar je weet ook maar nooit.” Met deze woorden, die blijk geven van tamelijk veel Franse ‘joie de vivre’, heeft de Fransman Nicolas Bailly een nieuw initiatief gelanceerd om financiering van vooral kleinere filminitiatieven mogelijk te maken. Op de website touscoprod.com staan speelfilms, documentaires, cartoons en televisiefilms opgesomd, waarvoor mensen online kunnen intekenen als financiers. Dat kan al vanaf een tientje. De website steekt 80% van de investeringen in de film en houdt 20% achter voor de eigen kosten.
De methode lijkt een beetje op de cv (commanditaire vennootschap)-constructie die een tijdje succesvol was in het financieren van Nederlandse speelfilms. Die regeling is in Nederland sinds 2003 definitief van de baan omdat hij de beoogde doelen niet heeft gehaald. Vanwege het kleinschalige karakter lijkt dit initiatief echter kansrijker. Investeerders wordt een flinke vinger in de arthouse-pap beloofd.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

http://www.dailymotion.com/TOUSCOPROD?hmz=6f776e6572696e666f73