Twaalf jaar bestaan ze al en in die tijd maakten ze dertien genummerde voorstellingen: Jochem Stavenuiter en Paul van der Laan van theatergroep Bambie. Met verschillende gastspelers zoals Marien Jongewaard en Gerindo Kamid Kartadinata maakten en maken de twee mimers bewegingstheatervoorstellingen gebaseerd op uiteenlopende inspiratiebronnen. Zo toonde Bambie 8 drie maffe personages in het beperkte universum van een keukentje gebaseerd op de samenwerking tussen Werner Herzog en Klaus Kinski, terwijl Bambie 10 een onderzoek was naar cynisme in de rokerige omgeving van een voetbalkantine. Ondertussen maken Van der Laan en Stavenuiter ook nog ander werk, zoals het persoonlijke en kleine Eleonora, een solovoorstelling gebaseerd op de ziekte van de moeder van Stavenuiter.

Wie Bambie nog niet kent, of juist voorstellingen nog een keer opnieuw wil zien, krijgt de komende dagen de kans in Rotterdam waar in Lantaren/Venster een Bambierambam wordt gehouden: Bambie 1, 4, 6, 7, 8 en 10 worden vertoond en ook worden Eleonora en Oleg! Oleg! Oleg!, de paradehit uit 2001 opgevoerd. Verder is er een randprogrammering met films, muziek, een ontmoet en groet diner met de Bambies en op 14 mei een heuse doe mee met Bambie-avond.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

Bambierambam, 12 tot en met 21 mei in Lantaren/Venster in Rotterdam