http://www.morgenpost.de/videos/berlin/article1093599/Hitler_Satire_The_Producers_im_Admiralspalast.html
In Wenen was het een flop. Maar dat was Oostenrijk. Op zondag avond 17 mei verscheen Hitler op de planken van het Berlijnse operettetheater Admiralshaus, waar de nazi-führer ooit een loge bezat, en wapperden rood-zwarte nazivlaggen bij de ingang. Reden: de Amerikaanse musical The Producers, een hit op Broadway en West-end, is op zijn tournee door het voormalige Derde Rijk in de hoofdstad van Duitsland aangekomen.


In deze musical proberen twee gesjeesde producenten om de grootste flop aller tijden te maken om er vervolgens met de poet vandoor te gaan. Hun opzet slaagt  niet: de musical ‘Springtime for Hitler’ wordt een hit en zij moeten de geldschieters betalen.

Toen het in het Duits vertaalde hitnummer ‘Frühling für Hitler’ klonk, verstomde het enthousiasme een beetje, volgens de reporter van de New York Times, Dit deed echter niets af aan het stormachtige applaus dat volgens de Berliner Zeitung tijdens de voorstelling klonk om andere nummers. Ook de Berliner Morgenpost en het boulevardblad Bild Zeitung noteerden enthousiaste reacties. Een recensie in de Tageszeitung is positief, al houdt men een slag om de arm: in Oostenrijk was het uiteindelijk het publiek dat met zijn desinteresse de voorstelling vroegtijdig van de planken wist te krijgen.

In Nederland staat The Producers door producent Stage Entertainment gepland als opening van het Nieuwe Nieuwe De La Mar theater aan de Amsterdamse Marnixstraat

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login