Dimitri Verhulst (36) heeft de Libris Literatuurprijs gekregen voor Godverdomse dagen op een godverdomse bol.

Blogger De Papieren Man meldde het nieuws gisteren als eerste. http://tiny.cc/36cQy

De jury kende Verhulst de prijs toe voor zijn “sardonische komedie met de mens als dader en als lijdend voorwerp.” Behalve als de “geschiedenis van een haperende mensheid” valt het boek volgens het juryrapport ook te lezen als een  “weergaloze stijloefening.” Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van 50.000 euro.
Ondanks dat de jury unaniem was in zijn keuze, zoals voorzitter Ivo Opstelten nadrukkelijk onderstreepte, waren insiders verrast dat het Verhulst was die met de prijs ging strijken. Nogal wat liefhebbers hadden hun kaarten gezet op Charlotte Mutsaers. Maar achteraf gezien was haar Koetsier Herfst misschien wel qua literatuur te complex en qua psychologie te verontrustend om deze jury te behagen.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login