Wij kennen hem vooral als ster van de legendarische film Les enfants du paradis: Marcel Marceau, de grondlegger van de moderne mime. De ster van het zwijgende theater stierf in 2007 en liet, behalve een artistieke erfenis, vooral veel schulden na. De Franse wet bepaalt dat die schulden uit zijn nalatenschap worden betaald, en dat snijdt zijn vele bewonderaars door de ziel. Zij hebben nu besloten om een spoedinzameling te houden: voor morgenochtend willen ze 100.000 euro bijeen gebracht hebben, zodat ze de vele boeken, kostuums en andere attributen van Marceau in een eigen museum kunnen onderbrengen.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

Geïnteresseerden kunnen zich melden op unmuseepourbip.com