Bron foto architectenweb.nl

Het in 1963 door Anton Alberts opgerichtte bureau Alberts & Van Huut tekent voor het ontwerp van het nieuwe theater in Sneek. 

Geinspireerd door Rudolf Steiner, stellen de architecten zich ‘het welbevinden van de mens, door het optimaal laten samenvloeien van landschap, stedenbouw, architectuur’ ten doel. 

Het bureau heeft vooral bekendheid gekregen dankzij de organische vormen van ontwerpen zoals bijvoorbeeld het ING gebouw in Amsterdam Zuidoost en dat van de Gasunie in Groningen.  

Binnen de relatieve laagbouw van de stad Sneek zou een toneelhuis als een storend blok boven de daken uit steken. En toch lijken de ontwerpers kans te zien een dergelijke kolos deel uit te laten maken van de omgeving. Van een afstand zal het met gras begroeide dak van het theater de suggestie wekken een heuvel (of extra hoge terp) te zijn, terwijl de toneeltoren schuil lijkt te gaan tussen bomen (die deel uitmaken van de structuur van het gebouw).

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login