Het voordeel van mime is dat het niet vertaald hoeft te worden. Dat maakt het geschikter voor export dan Nederlandstalige popmuziek of Nederlands toneel. Hoe dan ook: Orkater mag zich best op de borst kloppen. De inderdaad prachtige, en ook als film bekroonde trilogie Valse Wals – Bankstel – Zucht van Ria Marks en Titus Tiel Groenestege, die wij hebben leren kennen op een aantal Parade’s mag de halve wereld over reizen naar Seoul.  Ze zijn uitgenodigd voor het Uijebongu Muziek Theater Festival in Zuid Korea, dat in ieder geval zichzelf al afficheert als het beste podiumkunstenfestival van Korea. Nu kan iedereen dat wel van zichzelf zeggen, dus kijken we ook even naar de verdere line-up. Daar vinden we naast Strange Fruit uit Australië een paar internationale festivalacts uit Canada, Polen en Norwegen. Naast veel in onbegrijpelijke tekens beschreven lokale producties. Dat ziet er dus best goed uit. Al met al: gefeliciteerd, Orkater.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login