Bij een bezoek aan Brussel  zagen we het al: Steven Cohen’s performance Golgotha was nog niet af. Dat heeft de zuid-Afrikaanse kunstenaar nu ook onder ogen gezien. Reden genoeg om met een ander project naar Amsterdam te komen voor het Holland Festival.
Op dit moment licht het Holland Festival de toeschouwers in over de programmaverandering, dus vertel het nog niet door, maar Steven Cohen komt dus nu met een drieluik, waarvan Chandelier het meest bekende is.  Dit is een registratie van een wandeltocht die Cohen maakte door de armste delen van de Zuid Afrikaanse townships, gehuld in weinig meer dan een barokke kroonluchter.
Meer informatie volgt.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

1 REACTIE

  1. De Zuid-Afrikaanse performer Steven Cohen en de artistieke staf van het Holland Festival hebben in goed overleg besloten de performance Golgotha niet te presenteren in het festival. De reden hiervan is dat het nieuwe werk van Cohen nog niet klaar is om aan het publiek te tonen. Cohen brengt in plaats hiervan een programma met drie soli: Chandelier (2002), Dancing Inside Out (2004) en Maid in South Africa (2005). Deze stukken zijn kenmerkend voor zijn werk waarbij hij balanceert op de rand van beeldende kunst, dans en travestie. Cohen zoekt het spanningsveld op tussen een uitgesproken persoonlijke identiteit en de beleving daarvan in het openbare leven. Daarbij spelen het Jodendom, homoseksualiteit, racisme en etniciteit een duidelijke rol. In Chandelier toont hij tegenstellingen binnen het nieuwe Zuid-Afrika. In Dancing Inside Out staat de pijn van het mens-zijn centraal en in Maid in South Africa komen slavenhandel, Apartheid en daarmee racisme aan de orde.De performance van Steven Cohen is te zien in Theater Bellevue in Amsterdam op zaterdag 6, zondag 7 en maandag 8 juni aanstaande om 20.30 uur.

Comments are closed.