Op 20 mei zal Toni Morrison spreken in de Aula van de UVA over A Mercy. Zij wordt beschouwd als één van de meest belangrijke Amerikaanse auteurs van onze tijd. Morrison staat bij uitstek bekend om haar unieke magisch-realistische weergave van de slavernij. Ook haar nieuwste boek A Mercy speelt zich af in deze belangrijke periode van de Amerikaanse geschiedenis. A Mercy gaat over de liefde tussen een moeder en haar dochter. Als telg van een onderdrukt volk geeft de moeder haar dochter aan de Nederlandse handelaar Jakob Vaars. Dit lijkt een daad van moederliefde, maar de dochter Florens voelt zich afgewezen. Zoals meer van Morrison’s werk laat ook dit boek de haast vergeten realiteit van de slavernij zien.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

Kaarten voor het event zijn te verkrijgen via: John Adams Institute.