Vorige maand won haar nieuwste stuk ‘Ruined’ de prestigieuze Pulitzer Prize in New York, en gisteren kwam daar een Off-Broadway award bij, de Lucille Lortel Award voor het beste toneelstuk van het seizoen. De zwarte Amerikaanse schrijfster Lynn Nottage is een snel rijzende ster in het Amerikaanse theater en werkt inmiddels ook aan een eerste televisieserie, de Dew Breakers, die uitgebracht gaat worden door HBO, bij ons bekend van Six Feet Under, The Sopranos en Angels in America.

Lynn Nottage is een sterk geëngageerd schrijfster, die het in haar werk opneemt voor vrouwen in achterstandssituaties. Ruined speelt bijvoorbeeld in een klein mijnstadje in Congo, waar een zakenvrouw, Mama Nadi, als een soort Afrikaanse Mutter Courage een dubieuze rol speelt als beschermster van een groep vrouwen.

Het is spannend om af te wachten of een mainstream Nederlandse theaterproducent, van het soort dat meestal de eerste is om Pulitzer-winnaars naar Nederland te halen, het aandurft om deze nieuwste Amerikaanse hit te programmeren. Of wordt het iets voor het Rotterdamse OT of het Amsterdamse Cosmic/Made in da Shade?
We zullen zien.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

Lynn Nottage Homepage