Door Judith van Praag

Uit de vestingplaats Halifax op het afgelegen schiereiland Nova Scotia in het noord-oostlijk puntje van Canada komt een schuchter en tegelijkertijd sterk op de voorgrond tredend talent. Dichteres, gesproken woord kunstenares, singer-songwriter  Tanea Davis lijkt geen gebeurtenis in haar leven onbesproken te laten. Van verslaving aan chocolade, roken van drugs en het overlijden van haar kat, presenteert ze in heldere taal, zichzelf begeleidend op de gitaar. Niet voor niets is één van haar songs een ode voor de onvolprezen ‘thesaurus’ het synoniemen woordenboek dat ze graag gebruikt om te zeggen wat er in haar omgaat.Tijdens de lange winters in Halifax trommelt Tanya haar vrienden bij elkaar om CD’s op te nemen. De eerste getiteld: ‘Make a List’ bracht ze in 2006 uit in eigen beheer, in 2008 volgde Gorgeous Morning.

Andrea Dorfman de uit Toronto afkomstige film en documentairemaakster tekent (letterlijk) voor een zeer charmante illustratie voor de song Art I Want You. Dorfman die in de jaren negentig met name in de ‘lesbian & gay’ kringen in Canada furore maakte met de road-trip-movie Swerve, en daarna in de prijzen viel met de documentaire Nine (over neurotische verlatingsangst), trakteerde het publiek in 2005 op Sluts (over meisjes die op school als slet bekend staan). Daarbij vergeleken is de clip voor Tanya Davis wel heel onschuldig en vrolijk. Een leuk tussendoortje waar je rustig een paar keer achter elkaar naar kunt kijken en luisteren.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login