Door Judith van Praag

De acteur James ‘Gucci Face’ Franco heeft het zo druk met een nieuwe film, dat hij de kans om de ‘commencement address’ (de zo belangrijke speech die tijdens diploma uitreiking aan Amerikaanse universiteiten wordt gegeven door een succesvol voorbeeld) voorbij laat gaan. Althans zo wordt zijn terugtrekken gebracht.

Blijkbaar waren studenten van de Universiteit van Californië in Los Angeles (UCLA) in de veronderstelling dat iemand die zij als studie en leeftijdgenoot zagen niets bijzonders te vertellen zou hebben. Daar komt nog bij dat Franco eigenlijk een drop-out was, die pas nadat hij succes kreeg als acteur zich weer opnieuw bij UCLA in liet schrijven om alsnog een graad te behalen als ‘Creative Writer’. Zijn medestudenten hebben zich op Facebook verzameld om te ageren tegen de keuze van de leidinggevenden.

Franco, die de Golden Globe ontving voor ‘best actor’ voor zijn vertolking van de titelrol in Mark Rydell’s biografische Tv-film James Dean, was onlangs nog te zien in Milk. Eerder kreeg hij bekendheid door zijn rol als Harry Osborn in Spider-Man films.

UCLA Students Against James Franco as Commencement Speaker toont 646 leden. Maar dat betekent niet dat alle 646 tegen Franco’s verschijning als spreker waren. Je moet immers lid zijn van een groep, voor je een opmerking (pro of contra) mag plaatsen op ‘the wall’. Het ‘mouth piece’ voor de Bruins, de studentenvereniging zegt Franco wel te waarderen als acteur, maar dat hij gewoon nog niet genoeg ervaring heeft om als voorbeeld te dienen, al is het alleen maar omdat de meeste Bruins geen acteursloopbaan zullen volgen.

Voor je verder leest...

Inmiddels zijn al bijna 300 mensen met een hart voor kunst lid. We groeien snel! Alleen dankzij onze leden kunnen we dit soort verhalen blijven vertellen.

Word ook lid, door HIER te klikken!

De oprichter van een contra oppositiegroep: Students Against UCLA Students Against James Franco as Commencement Speaker (149 leden) vindt het allemaal maar onzin: ‘Die UCLA studenten zouden meer respect moeten tonen voor kunst, en niet zo pretentieus zijn in hun houding.’

In plaats van James Franco komt Brad Delson, lead zanger en gitarist van Linkin Park de redevoering geven.
Is BigBadBrad, die met zijn 32 jaar slechts één jaar ouder is dan James Franco een betere keuze?
Kelly DiProspero, oprichtster en (tot nu toe) enig lid van weer een andere Facebookgroep “People Against UCLA Students Against James Franco” vindt van niet. Zij schrijft: ‘Really? The lead guitarist from Linkin Park would be a better speaker at your graduation than James Franco?’  Ze gilt er nog eens achteraan: ‘REALLY!?!?!?!?’

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

Volgens de leden van de contraoppositiegroep is het allemaal kinnesinne (jaloezie).