Door Leo Bankersen

Als er iemand is die gelooft dat 3D de toekomst heeft is het ongetwijfeld Gerben Kuipers, directeur en eigenaar van CineMec, de grootste onafhankelijke bioscoop in Nederland. Vorige maand ging er een persbericht uit met als kop ‘Bioscoop CineMec is niet bang voor recessie en breidt uit’. Vandaag werd die uitbreiding geopend. CineMec XL heet de nieuwe zaal die aan het bestaande 8 zalen complex is toegevoegd. Een zaal van een formaat zoals we dat in ons land nauwelijks meer kennen. 1050 stoelen, een doek van 160 vierkante meter en uitgerust met digitale 3D projectie. De grootste 3D zaal in de Benelux heet het.

Recente cijfers lijken het optimisme van Kuipers te ondersteunen. De animatiefilm Bolt werd in CineMec zowel in 3D als in de normale 2D versie vertoond. De 3D versie trok 35 procent meer bezoekers. Internationaal zien we dezelfde trend.

Deze zomer is er voor de 3D liefhebbers een familieprogramma onder het motto ‘beleef de zee in 3D’, met onderwaterfilms vol haaien, walvissen en kleiner zwemmend grut. Alsof je er zelf tussen zwemt, al klinkt dat misschien net iets mooier dan het is. De zaal is zo reusachtig groot dat vanaf de achterste rij het reusachtige doek toch weer tamelijk klein lijkt. Voor de avondvoorstelling staan blockbusters als Ice Age 3D en Transformers 3D op het programma.

Voor je verder leest...

Inmiddels zijn al bijna 300 mensen met een hart voor kunst lid. We groeien snel! Alleen dankzij onze leden kunnen we dit soort verhalen blijven vertellen.

Word ook lid, door HIER te klikken!

Als aardig nieuwtje is de korte Nederlandse 3D film Duel on Water aan het zeeprogramma toegevoegd. Een recreant in een rubberboot krijgt het daarin aan de stok met een speedbootbestuurder. Helaas werd op verzoek van Gerben Kuipers het 10 minuten lange origineel wegens gebrek aan plaats in het programma teruggeknipt tot 4 minuten, waar regisseur Mathijs Geijskes bij nader inzien niet zo gelukkig mee is.

Kom op Gerben! Zo’n visionaire ondernemer die zo’n geweldige zaal neerzet kan toch zeker wel een slot van tien minuten vinden voor de eerste Nederlandse 3D speelfilm?

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login