Wanda Reisel (1955) verlaat haar huidige uitgever Querido en stapt met al haar werk over naar Contact.  Zij heeft het idee dat haar nieuwe uitgever haar zal helpen een groter publiek te bereiken dan tot nu toe voor haar was weggelegd.

Reisel debuteerde in 1986 met Jacobi’s tocht. Haar romans Baby Storm (1996) en Een man een man (2000) kwamen op de shortlist voor de Libris Literatuur Prijs. Voor Witte liefde (2004) ontving zij de Anna Bijns prijs en het boek stond op de shortlist van de AKO Literatuurprijs. Haar meest recente roman is Die zomer (2008). Reisel schreef ook voor film en televisie, onder andere Dwaalgast (Gouden Kalf voor beste korte tv-drama, 2004) en voor toneel, dat gebundeld is onder de titel Tien stuks (2006). Haar nieuwste toneelstuk Poeskafee zal in de regie van Gerardjan Rijnders in première gaan bij het Ro-Theater in maart 2010. Een nieuwe roman staat op stapel voor 2011: Nacht over Westwoud. Volgens uitgeverij Contact gaat het boek over de angst voor vreemdelingen en wordt het een “Straw Dogs in de polder”.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login