Het Picasso Museum in Parijs, gevestigd in een groot paleis in de Franse hoofdstad, gaat voor minstens twee jaar dicht vanwege renovatie. Het Franse architectenbureau Cabinet Bodin & Associés zal het werk op zich nemen. Na de eerste periode, waarin alle werken worden geïnventariseerd en naar de opslagplaatsen van het Nationale Museum getransporteerd, begint de werkelijke verbouwing in januari 2010. De directie houdt rekening met een sluiting van 24 maanden. De kosten worden geraamd op 20 miljoen euro. Gedurende de renovatie zal het museum geen van de werken in opslag uitlenen. Wel zal het meewerken aan educatieve projecten rond de collectie.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login