Door Sharon Hagenbeek

Kinderen van de Jungle van Torsten Krol is een verhaal dat in een onontkoombare lijn van begin naar einde raast. In het boek volgen de spannende ontwikkelingen elkaar steeds sneller op, als een puls die in kracht en snelheid toeneemt. Torsten Krol vertelt het verhaal van de zeventienjarige Erich Linden. In de tweede wereldoorlog is hij zijn vader kwijtgeraakt. Zijn moeder Helga hertrouwt met haar zwager, Klaus Linden die in Venezuela woont. Op weg naar zijn verblijplaats in de Latijns Amerikaanse jungle stort het vliegtuig met Erich, zijn broertje Zeppi en zijn moeder neer. Ze moeten nu zien te overleven.

Ze maken kennis met een indianenstam, Erichs moeder wordt gek en uiteindelijk komt Erich er ook nog achter dat zijn vader en oom een duister verleden hadden. Dat komt omdat de stam die hen opvangt er zelf minstens net zulke praktijken op nahoudt als de nazi-vrienden van zijn vader. Het is daarmee meer dan een spannend survivalverhaal: je steekt er ook nog wat van op. Immers: wat is goed en kwaad en wat maakt mensen tot beesten?

Je kunt Kinderen van de Jungle op veel manieren lezen, en dat maakt het boek ook interessant voor jong en oud. Krols bijzonder soepele schrijfstijl en de vele onverwachte wendingen doen de rest.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

Kinderen van de Jungle door Torsten Krol Juni 2009 Prijs: 19,95