Wie er afgelopen zondag op de Uitmarkt bij was, kan erover meepraten, en wie nooit naar debatten met een grote bobo- en abstractiedichtheid toe gaat, zal zijn of haar opvattingen bevestigd kunnen zien. Maar dan op een manier die spannend en opwindend belooft te worden: de Nederlandse kunstenares en Prix de Rome 2009-winnares Nicoline van Harskamp heeft namelijk niet alleen een conferentie georganiseerd, ze heeft hem ook alvast helemaal uitgeschreven.
Deze ‘scripted conference’ heeft als thema precies de vraag waarom het politieke debat meestal faalt en waarom we onze overtuigingen liever volgen dan bespreken. En stelt de vraag of vrijheid van meningsuiting gelijk is aan vrijheid. Van Harskamp heeft dit uitgewerkt in een gebeurtenis voor 35 acteurs, die een conferentie uitspelen in drie verschillende zalen op een typische vergaderplek. Ieder debat zal op zijn eigen, vooraf uitgewerkte manier ontaarden, of juist niet, of juist weer aan geen enkele voorspelling voldoen.

Any Other Business, Communicative Excellence in Civil Society and Politics door Nicoline van Harskamp (Engelstalig) 20 september van 13:00 tot 19:00 in Regardz Meeting Center Planetarium, Kromwijkdreef 11, Amsterdam Zuid-Oost. Toegang gratis
Reserveren via De Balie 020 553 51 00 of spinozamanifestatie@balie.nl

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login