Door Leo Bankersen

De Celluloid Remix heeft een winnaar! Celluloid Remix? Ja, dat is de online remix-wedstrijd die eerder dit jaar werd uitgeschreven als promotieactiviteit van het grote digitaliseringsproject Beelden voor de Toekomst. Onder de vleugels van dat project wordt in de komende jaren onder andere de complete filmproductie van Nederland digitaal toegankelijk gemaakt. Als voorzetje stelde het Filmmuseum gedigitaliseerde beelden uit de tijd van de zwijgende film beschikbaar voor al dan niet professionele remixers. Vj’s, samplers en andere beeldbewerkers hebben hier de afgelopen maanden naar hartelust mee gestoeid. Een jury onder leiding van Eboman heeft nu op het Nederlands Film Festival Jata Haan met Movement als winnaar aangewezen.

Movement is een kleine tijdreis geworden. We stappen in een deftige taxi uit het begin van de vorige eeuw en rijden niet alleen door de stad Amsterdam, maar ook door de tijd, die we door de voorruit zien veranderen. Een prachtig filmpje waarin het remix-kunstje niet op de voorgrond staat.

Het idee is even simpel als verrassend, en dat maakt dat Movement zich opvallend onderscheidt van de soms sterk op elkaar lijkende collages en beeldvervormingen waar het remixen gemakkelijk op uitdraait. Het mooie is ook dat ik er eigenlijk niets over hoef te vertellen. Het is allemaal online te bekijken. Ga voor Movement naar en voor alle andere remixen naar http://celluloidremix.blip.tv

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

1 REACTIE

Comments are closed.