De Louis d’Or, de Theo d’or, de Arlecchino en Colombina. Prijzen die ieder jaar worden uitgereikt aan toneelspelers, maar waar geen gewone sterveling de achtergronden van kent. Op zondag 13 september worden ze op een groot gala in de Amsterdamse Stadsschouwburg uitgedeeld. De AVRO is erbij. En alles wat bekend is of denkt te zijn.

Dat kan anders en beter, dachten Constant Meijers en Wilfred Takken, respectievelijk de hoofdredacteur van Podiumkunstenblad TM en de ‘laatste der Mohicanen’, de laatste Galliër die dapper het vak van theaterredacteur blijft uitoefenen op de redactie van de NRC. Zij bedachten de Gouden Bouwmeester – de prijs voor de beste voorstelling van het seizoen, en die dus genoemd is naar de gouden Louis en Theo van de echte toneelprijzen.

Andere prijzen zijn de Gouden Kniertje en de Vergulde Gijsbrecht voor de beste acteerprestaties in een kleine zaal productie. De Betonnen Duw-in-het-ruggetje (we zijn vooral benieuwd hoe die eruit ziet) zal worden uitgereikt aan de jonge maker die het het hardst nodig heeft. De Gipsen Gymschoen gaat naar de beste theaterprogrammeur. Tenslotte is er de Glazen Stage voor de meest indrukwekkende stagiair(e) van het afgelopen seizoen.

De prijzen zullen worden uitgereikt door Tishierfantastischman Ursúl de Geer, Rodewijnmetijsblokjesliefhebber Melle Damen, en de initiatiefnemers Takken en Meijers. Voor een vrouwelijke mysteryguest wordt gezorgd. (Wij zetten in op Margreet Dolman)

Voor je verder leest...

Inmiddels zijn al bijna 300 mensen met een hart voor kunst lid. We groeien snel! Alleen dankzij onze leden kunnen we dit soort verhalen blijven vertellen.

Word ook lid, door HIER te klikken!

Dit alternatieve prijzengala is een onderdeel van het programma ‘Bal! – de nacht van de vergeten toneelprijzen’ waar verder optredens worden verzorgd door grootheden als The Tunes, Katinka Polderman, Duo Nachtschade, Met Dressing, Chiron Holwijn en Supercity. Dit bal (een idee van theatergroep Likeminds) vindt in het Rozentheater plaats, gelijktijdig met het officiële gala in de Amsterdamse Stadsschouwburg.

BAL!- De nacht van de vergeten toneelprijzen; Zondag 13 september vanaf 20.00 uur tot 03.00 uur in het Rozentheater, toegang normaal € 10,-/ met korting € 7,50.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

1 REACTIE

Comments are closed.