Theatermaker, actrice, docente en schrijfster Adelheid Roosen (1958) volgt journalist Clairy Polak op als voorzitter van de jury van TF, het Nederlands Theater Festival. Deze jury selecteert jaarlijks de beste tien voorstellingen van het theaterseizoen. Volgens nog onbevestigde berichten neemt de altijd onconventionele actrice, theatermaaktser en personality daarbij een eigen officieuze jury mee. Deze schaduwjury, bestaande uit een groep vrouwen van verschillende culturele achtergronden, zal op een geheel eigen manier met een eigen selectie komen. Nader bericht daarover zal zeker nog volgen.
De – officiële – vakjury van TF bestaat, naast Roosen, uit dramaturg en presentator Steven Peters, Verkadefabriek-directeur Jan van der Putten, Jacob Bron, artistiek directeur van de Stadsschouwburg Velsen, Oscar Wibaut, directeur Koninklijke Schouwburg Den Haag, auteur, recensent en actrice Clara van den Broek en Els Steegmans, directeur van het Schrijverspodium.
De jury maakt medio mei 2010 de selectie bekend.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login