foto Lucy Barker

 
Door Ingrid van Frankenhuyzen

In Groot-Brittanië is ophef ontstaan over het feit dat de Arts Council (zeg maar de Raad voor Cultuur), danseres Rita Marcalo bijna 14.000 pond subsidie heeft geboden om op toneel een epileptische aanval te krijgen. Marcalo, die lijdt aan epilepsie, stopt met haar medicijnen en roept op het podium een aanval op in een 24 uur durende show waarin ze niet slaapt en danst onder stroboscopisch licht.

De danseres, tevens artistiek leider van danstheatergezelschap Instant Dissidence in Leeds, zegt met deze daad aandacht te willen vestigen op de ziekte epilepsie.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

Belangenverenigingen zijn bepaald niet amused.
Volg de verhitte discussie op de website van Times Online.

Vorig artikelIDFA opent met War Games (maar heeft die Kuklinski ons nu echt gered?)
Volgend artikelGeblesseerde acteur Hans Kesting debuteert in Londens theater The Barbican met een rolstoel
Ingrid van Frankenhuyzen
Ingrid van Frankenhuyzen werkte 11 jaar als journalist (tot 2009) voor NRC Handelsblad. Jarenlang werkte ze bij de radio (NCRV, KRO, NPS) voor zowel kunst- als actualiteitenprogramma’s op Radio 1 als Hier en Nu Achtergronden, Het Geding, Formule 1 en Kunststof. Ze was redacteur, presentator, verslaggever, schrijver en regisseerde documentaires en hoorspelen (als de Odysseia met Ton Lutz). In Frankfurt was ze betrokken bij een groot aantal projecten van de Hessischer Rundfunk. In 2000-2002 was ze commissielid bij de Raad voor Cultuur. Bij de televisie (KRO, NCRV, IDTV) maakte ze programma’s en series over maatschappelijk verantwoord ondernemen, politiek, psychologie, kunst en milieu. Ook schreef ze een (juridisch) handboek: Scheiden voor beginners; De echtscheidingsgids van A tot Z. Ingrid is directeur van Communisenso. Vele Europese en landelijke politici, wethouders en raadsleden, (overheids)managers en CEO’s leerde ze de kneepjes van het communicatievak. Ze is specialist in (online) crisiscommunicatie. Ingrid van Frankenhuyzen is ook artistiek directeur en regisseur van Stichting Zeeproducties c.q. Oh Die Zee / Oh The Sea, dat Oerol-achtige projecten ontwikkelt. Zie www.ohdiezee.nl