Daar heb je dus een Vlaming voor nodig, omdat ze daar doorgaans gewoon goed in zijn: ontwerpen. De Rotterdamse Schouwburg, liefkozend de ‘kist van Quist’ genoemd, naar de architect die het betonnen gevaarte ontwierp, gaat met de tijdgeest mee. En dat betekent dat er donker parket komt op de nu glasheldere, lichte vloer, en gordijnen in talloze warme kleuren om de nu lege en kale foyer te ‘compartimenteren’. We hebben best vertrouwen in Jan Versweyveld, de vaste scenograaf van Toneelgroep Amsterdam-directeur Ivo van Hove, maar maken ons wel een beetje zorgen. Neigt dit niet naar de schemerlampjeskneuterigheid waartegen dit gebouw zich jarenlang zo fel en succesvol verzet heeft?
Waarschijnlijk wel, want het Rotterdamse publiek vocht terug door het gebouw tamelijk massaal niet te bezoeken en dat mag niet meer. Ze moeten weer de schouwburg in. Het gebouw moet vol, anders redden gebouw en directie het niet in de strijd met een gemeenteraad die steeds luider pleit voor de culturele verheffing van mensen die daar niet direct om vragen.
Wij voorspellen rood pluche en messing armatuurtjes binnen tien jaar. Maar we kunnen het natuurlijk ook helemaal mis hebben. En wat is daar eigenlijk mis aan? Trouwens?

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login