De punten zijn hard onderweg naar de i. De dodo taxiet naar de startbaan. In een onderzoek naar de toekomst van de Nederlandse Persbureau’s worden wij genoemd. En hoe. Het Stimuleringsfonds voor de Pers presenteert vandaag ‘Het Persbureau in perspectief’ van onderzoeksbureau Frankwatching en WaU. 

Lees het volledige bericht

Het persbureau in perspectief

De punten zijn hard onderweg naar de i. De dodo taxiet naar de startbaan. In een onderzoek naar de toekomst van de Nederlandse Persbureau’s worden wij genoemd. En hoe. Het Stimuleringsfonds voor de Pers presenteert vandaag ‘Het Persbureau in perspectief’ van onderzoeksbureau Frankwatching en WaU.  Lees hoe wij de mediawereld binnenwandelen:

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

Nieuwe werkwijzen van (redacties van) kranten geeft ruimte aan gespecialiseerde journalistieke kernen buiten de redacties van kranten zelf, zoals het Cultureel Persbureau. Als kranten kiezen voor een kleiner aantal redactionele kerngebieden, kan dat helpen bij het efficiënter werken van kranten. Zij kunnen dan voor overige inhoudelijke kernen gebruik maken van expertise elders. De rol van persbureaus op kerngebieden groeit op deze manier (niet alleen voor feiten, maar ook achtergrond en verdieping) (zie ook rapport Commissie-Brinkman23).