foto Salvador Pozo

Door Ingrid van Frankenhuyzen

Op zaterdag 5 december zal de Nederlandse modeontwerpster Larisa Katz haar nieuwe collectie Gallerie de Arte tonen op de catwalks van Parijs. Katz debuteert in de Franse lichtstad en zal haar opvallende creaties tonen tijdens Le Bal de Paris, een bekend jaarlijks society event.

Wie is Larisa Katz?
Larisa Katz werd in 1974 In Siberië geboren maar leeft al jaren met haar zoon Roman in Limburg. Van huis is ze (portret)schilder. Pas enkele jaren geleden richtte ze zich op mode. Haar creaties trokken de aandacht: de afgelopen twee jaar was haar werk op de catwalks van Amsterdam, Dubai, Bahrein, New York en Londen te zien.

Mode als statement tegen Hollands calvinisme
Parijs is een nieuwe stad voor Katz die sinds zij ‘switchte’ van schilderkunst naar mode, de catwalk gebruikt als een levende kunstgalerie. Katz ziet haar jurken en accessoires namelijk als schilderijen en beeldhouwwerken en in elk geval een statement over een groots en meeslepend leven. Zeker gezien de in de haar ogen calvinistisch geklede Nederlandse vrouwen: strakke sobere lijnen, grijs en onopvallend. Katz wil vrouwen laten schitteren, het middelpunt van de belangstelling laten zijn. ,, Een beetje zoals je je als klein meisje vroeger voelde: met een mooie opvallende jurk ben je een prinses. Wie in mijn creaties rondloopt, gaat onmiddellijk stralen.”

Voor je verder leest...

Inmiddels zijn al bijna 300 mensen met een hart voor kunst lid. We groeien snel! Alleen dankzij onze leden kunnen we dit soort verhalen blijven vertellen.

Word ook lid, door HIER te klikken!

Not your average fashion designer
Larisa Katz maakt graag gebruik van ongewone materialen. In haar nieuwe collectie die ze in Parijs zal tonen gebruikt Katz bijvoorbeeld paraplu’s in haar jurken: zelfs een traditionele trouwjurk is een soort bouwwerk van kinderparaplu’s (die open en dicht kunnen!). Ze zijn speciaal gemaakt door ibrolly.com. en o.a. beschilderd door kunstenaar Ton Pret. In de gehele collectie werden totaal meer dan 100 lichtgewicht paraplu’s verwerkt. Zou Ivana Trump, een fervent bezoeker van Le Bal de Paris, zich wagen aan een outfit van Larisa Katz?

Le Bal de Paris
Le Bal de Paris is een jaarlijks gala dat bezocht wordt door meer dan 400 mensen uit de international zakenwereld, politiek, kunst,media en sport. Met gasten uit meer dan 30 landen wordt deze societygebeurtenis gevolgd door de internationale pers en televisie. Terugkerende gasten zijn o.a. koningin Noor van Jordanië, Ivana Trump en prinses Caroline van Monaco.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

www.larisakatz.com

Vorig artikelDe NRC levenslang gratis. Of toch niet?
Volgend artikelDe dood is niet het einde in Béjarts mooie, maar inhoudsloze ‘Ballet For Life’
Ingrid van Frankenhuyzen
Ingrid van Frankenhuyzen werkte 11 jaar als journalist (tot 2009) voor NRC Handelsblad. Jarenlang werkte ze bij de radio (NCRV, KRO, NPS) voor zowel kunst- als actualiteitenprogramma’s op Radio 1 als Hier en Nu Achtergronden, Het Geding, Formule 1 en Kunststof. Ze was redacteur, presentator, verslaggever, schrijver en regisseerde documentaires en hoorspelen (als de Odysseia met Ton Lutz). In Frankfurt was ze betrokken bij een groot aantal projecten van de Hessischer Rundfunk. In 2000-2002 was ze commissielid bij de Raad voor Cultuur. Bij de televisie (KRO, NCRV, IDTV) maakte ze programma’s en series over maatschappelijk verantwoord ondernemen, politiek, psychologie, kunst en milieu. Ook schreef ze een (juridisch) handboek: Scheiden voor beginners; De echtscheidingsgids van A tot Z. Ingrid is directeur van Communisenso. Vele Europese en landelijke politici, wethouders en raadsleden, (overheids)managers en CEO’s leerde ze de kneepjes van het communicatievak. Ze is specialist in (online) crisiscommunicatie. Ingrid van Frankenhuyzen is ook artistiek directeur en regisseur van Stichting Zeeproducties c.q. Oh Die Zee / Oh The Sea, dat Oerol-achtige projecten ontwikkelt. Zie www.ohdiezee.nl

1 REACTIE

Comments are closed.