Toneelgroep Amsterdam stond in het Londense theater The Barbican met de Shakespearemarathon Romeinse Tragedies en we zijn benieuwd hoe het bevallen is. Ivo van Hove meldde ons gisteren al dat er een apart applaus was voor Hans Kesting die wegens zijn vorige week gebroken voet aan een rolstoel gekluisterd is. “Kesting zelfs in rolstoel een open doekje voor zijn”, mailde hij. Maar dat is de regisseur.

We hebben daarom vandaag even gekeken naar de Britse kranten en tot nu toe heeft alleen de Britse krant The Guardian de recensie online geplaatst. En die liegt er dus niet om.
Lyn Gardner vindt de voorstelling ‘onmisbaar’ en roemt vooral de laatste zestig minuten van de zes uur durende marathon:

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

Director Ivo van Hove gleefully reinvents these tragedies of private obsessions and passions, political ambitions and expediency to make it seem as if Shakespeare is not only our contemporary but only finished writing the plays this morning. The final hour of the final play, Antony and Cleopatra, is about as good as theatre gets; combining astonishingly inventive stagecraft with glorious acting, raw as an open wound, totally invested and decidedly unpretty. I’d happily see it all again for those 60 minutes.”

Het hele verhaal staat hier.

Gerelateerde berichten: Geblesseerde acteur Hans Kesting debuteert in Londens theater The Barbican met een rolstoel