Laatste kans: twee tentoonstellingen in Museum Boijmans van Beuningen lopen komend weekend (7 februari) af.
Radio Rood is eigenlijk geen tentoonstelling, hoewel de Zwitserse kunstenaar Moritz Ebinger er een tastbare, geheel rode radiostudio voor heeft gebouwd. De studio staat in het entreegebied van het museum. Ebinger maakt er live programma’s over de kleur rood, samen met andere kunstenaars, muzikanten, scholieren, willekeurige bezoekers en politici. Zondag 7 februari is de laatste uitzending.
http://www.radiorood.nl

links: Robert Gober, Zonder titel, 2005-2006 gegoten loodkristal en verf (courtesy: de kunstenaar en Matthew Marks Gallery) rechts: Robert Gober, Feet (Erma Eastwick/menil collection, Houston)

 

In De Nieuwste Collectie denkt het museum in het openbaar na over de eigen hedendaagse kunstcollectie. Het werk van Robert Gober staat deze keer centraal; daaromheen belichten de werken van Sarah Lucas, Daan van Golden, Helena van der Kraan, Maria Roosen en Sharon Lockhart steeds andere aspecten van Gobers werk. Voor deze tentoonstelling zijn stukken uit de collectie aangevuld met bruiklenen.
http://www.boijmans.nl

 

Rotterdam, de stad die architectuurstad werd door alle mogelijkheden die de wederopbouw bood nadat haar hart eruit werd gebombardeerd in 1940, die stad had er heel anders uit kunnen zien. De afgelopen zeventig jaar is er een ongelooflijke hoeveelheid plannen gemaakt, waarvan er maar een handjevol is uitgevoerd. In Nooit gebouwd Rotterdam laat het Schielandshuis het gedroomde Rotterdam zien van al die plannen en gebouwen.
http://www.historischmuseumrotterdam.nl

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login