And the moral of the story is…

Witte de With, centrum voor hedendaagse kunst, heeft het aangedurfd om een jaar lang alles in het teken van één thema te laten staan: Morality. Aansluitend op het Filmfestival (IFFR) brengen ze een non-stop filmprogramma met 96 films van meer dan veertig kunstenaars. Dat begint 3 februari om één minuut voor twaalf ‘s nachts en eindigt exact 96 uur later op zondag 7 februari. 

 Het programma begint met Rotterdam-Rostock van Erik van Lieshout; voorts onder meer twee speels rebelse werken van Japans collectief Chim?Pom en een ingetogen aanval op het Disney imperium door de Finse kunstenaar Pilvi Takala. Dit alles natuurlijk in het teken van het onderzoek naar moraliteit. Gelijktijdig loopt ook nog de expositie Morality Act II: From Love to Legal t/m 7 februari.

 

Lingerie uit het Midden-Oosten

The Secret Life of Syrian Lingerie (foto Omar Al-Moutem)

De Kunsthal heeft een expositie gewijd aan de extravagante lingerie, die tot verbazing van velen gemaakt wordt in Syrië. Versierd met bont of veertjes, lichtgevend of met een muziekje: het bestaat allemaal, en is gewoon in de souk verkrijgbaar. Het is een aspect van de Arabische wereld dat hier vrijwel onbekend is en dat heel wat vooroordelen onderuit haalt. Over moraliteit gesproken.

Jac. Jongert, Etiket 'Van Nelle's Cirkel' (coll. Venema, Assen)

Jac. Jongert

Van een heel andere orde is de ingetogen overzichtstentoonstelling van ontwerper Jaq. Jongert (1883-1942) in Museum Boijmans van Beuningen. Hij maakte talloze prachtige ontwerpen voor verpakkingen, glas, textiel en reclames, onder meer voor Van Nelle. Typisch een voorbeeld van werk dat iedereen kent, zonder te weten wie het gemaakt heeft.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login