Broedplaats

Een van de side-kicks van Art + Object Rotterdam is de South Tour 2010. Op zaterdagavond 6 februari kunnen bezoekers van de beurs een tour maken langs ateliers, kunstenaarsbolwerken en projectruimten in Rotterdam Zuid. Daar hebben zich de afgelopen jaren vele kunstenaars uit binnen- en buitenland gevestigd. Er zijn allerlei kunstenaarsinitiatieven ontstaan, van collectieve werkplaatsen tot een nachtclub. De kunstenaars in Charlois houden deze avond Open Huis met korte trips die steeds beginnen in de hal van kunstenaarsinitiatief B.a.d.

Villa Zebra

Ouders die nu eens even zonder kinderen naar Art Rotterdam of het museum willen, kunnen hun kroost bij Villa Zebra brengen. Villa Zebra maakt tentoonstellingen met beeldende kunst voor kinderen, en momenteel is dat ‘De Monsterfabriek’. Na de tentoonstelling gezien te hebben, kunnen kinderen van 7-12 jaar een workshop volgen. Voor meer informatie en reserveren: www.villazebra.nl
 
Museum Boijmans van Beuningen gaat vanaf 6 februari op bezoek bij de Kunsthal. Vanwege onderhoudswerkzaamheden aan het museumdepot maken ruim 12.000 kunstvoorwerpen, waaronder meer dan 1300 schilderijen, de oversteek door het Museumpark. Van Frans Hals tot Giorgio Morandi en van Paulus Moreelse tot Frank Stella: voor eenmaal hangen deze werken uit het depot gezamenlijk op zaal.
Enhanced by Zemanta
Paulus Moreelse, Vertumnus en Pomona, 1630 (coll. Museum Boijmans van Beuningen)

Binnenste Buiten