Weekend van het Fotoboek

In het Nederlands Fotomuseum staat op 6 en 7 februari alles in het teken van het fotoboek. Bovendien is in Las Palmas op beide dagen een fotoboekenmarkt met bekende antiquariaten die hierin zijn gespecialiseerd.


Citizens’ Tales

RAM brengt nog t/m 28 februari een expositie van Jeanne van Heeswijk, die in haar kunstprojecten een sterke sociale betrokkenheid toont. Vaak gaat het om het verbinden van mensen en onderzoek en scheppen van gemeenschappen en openbare (ontmoetings-)ruimtes. Onder de titel Citizens’ Tales zijn in RAM onder meer te zien: Shanghai Dreaming, Holding an Urban Gold Card, waarmee zij deelnam aan de Shanghai Biennale 2008 en Amnesie van een Landschap, over het veranderende landschap als gevolg van de aanleg van de provinciale weg N470.
Op Art Rotterdam brengt RAM een solo van Désiree de Baar.
Ritsue Mishima, Noordenwind, 2009, glas (foto Francesco Barasciutti)
 

Veel nieuws in Boijmans

Niet alleen de expositie van Carsten Höller waar iedereen het nu over heeft, opende op 6 februari in Museum Boijmans van Beuningen. Ook de exposities van Ritsue Mishima en Anne Wenzel werden geopend.
De toonaangevende glaskunstenaar Mishima toont haar werk in een hiertoe aangelegde wintertuin binnen de muren van het museum. Het merendeel van de circa dertig objecten is door Mishima speciaal gemaakt voor deze tentoonstelling.
Anne Wenzel toont een installatie van keramiek en staal die ze voor het museum maakte. De installatie, Requiem of Heroism, is een verlaten heroïsch herdenkingsmonument.
Voor reportages over het slapen in Carsten Höllers Rotating Hotel Room in het museum, interviews en andere informatie over diens tentoonstelling:
Enhanced by Zemanta
Jeanne van Heeswijk, Shanghai Dreaming (foto Liao Wenying)