Kun je na vier jaar uitgekeken raken op een schilderij van Gauguin? Het lijkt erop, want de Britse kunstverzamelaar die het doek in 2006 voor een tiental miljoen pond kocht, wil er van af. Daarom biedt hij het via de Britse kunsthandel Dickinson aan op de 23ste Tefaf in Maastricht, die van 12 t/m 21 maart de straten van de parel van het zuiden bont zal kleuren. De vraagprijs voor dit doek, in 1902 geschilderd op de Markiezeneilanden (waar ook Jacques Brel begraven ligt) bedraagt ‘rond de 18 miljoen’.
Voor dat bedrag kan de kunstverzamelaar zijn opschoonactie vervolmaken en zijn collectie, aldus het persbericht, meer richten op werken uit de late twintigste eeuw.  Dat het geen geldgebrek, kredietcrisis of klimaatprobleem is, dat hem parten speelt. De minder gefortuneerden onder u kunnen zich ondertussen troosten met een reproductie van een willekeurige Gauguin, waarbij het bovendien mogelijk is om de kleur van het behang erbij mee te laten tellen.
Meer weten? http://www.tefaf.com/

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login
Enhanced by Zemanta