Door Lies Holtrop  

  

  

Orna Wertman © | Broken landscape, 2009 (te zien in het Nederlands Fotomuseum)

 

 Quickscan en Nixon

Het Fotomuseum is begonnen met een reeks tentoonstellingen waarmee  zij de actuele ontwikkelingen in de Nederlandse fotografie in kaart wil brengen. In Quickscan NL # 01 is werk te zien van ruim 25  fotografen, waaronder Orna Wertman, Michael Anhalt/Meike Eggers,  Paulien Oltheten, Luuk Wilmering en Martine Stig.
En nu we er toch zijn: de tentoonstelling Nicholas Nixon: The Brown  Sisters 1975-2009 is zeker de moeite waard. De Amerikaanse fotograaf  Nicholas Nixon (1947) maakte elk jaar een portret van zijn vrouw  Bebe en haar drie zussen. Je ziet 34 jaar verstrijken op hun  gezichten.
http://www.nederlandsfotomuseum.nl  

Voor je verder leest...

Inmiddels zijn al bijna 300 mensen met een hart voor kunst lid. We groeien snel! Alleen dankzij onze leden kunnen we dit soort verhalen blijven vertellen.

Word ook lid, door HIER te klikken!

Katarina Zdjelar, Everything Is Gonna Be, 2009 video (te zien in TENT)

 

Parapoetics: Katarina Zdjelar

In TENT is nog t/m 7 februari werk te zien van Katarina Zdjelar, een jonge Rotterdamse kunstenaar waar we nog veel van gaan horen. Parapoetics is haar eerste Nederlandse solopresentatie en cirkelt rond het thema taal: videowerken en ‘Live Events’ over de relatie  tussen taal en cultuur, over veranderen van taal en over  interpretatie, overdracht en representatie. In 2009 vertegenwoordigde  zij Servië op de Biënnale van Venetië. Vanaf 2010 is ze deelnemer  aan de Rijksakademie Amsterdam.
Op donderdag 4 februari (20.00 – 23.00 u.) is het verschijnen van de Parapoetics Reader reden tot een feestje. DJ Maziar Affrassiabi speelt een set waarin hij de muziek in het werk van Zdjelar aanvult,  omvormt en edit tot een nieuw soundscape. De tentoonstelling is die gehele avond gratis toegankelijk.
http://www.tentrotterdam.nl 

Taneda Yohei, Coolsingel Cube (Kruiskade 2, hoek Coolsingel)

 

 Taneda’s Coolsingel Cube

Sculpture International Rotterdam (SIR) sluit aan bij het  filmfestival met zijn uitnodiging aan productiondesigner Taneda Yohei  (Air Doll, Kill Bill 1). Hij heeft de Monisma Kubus aan de Coolsingel/hoek Kruiskade onder handen genomen door de gevel, het interieur en  de kelder te transformeren tot een soort filmset. Hier worden  fragmenten getoond van films waarvoor Taneda de setdesign maakte.
http://www.sculptureinternationalrotterdam.nl

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login