Lotte Geeven, Hotel Insomnia, Courtesy Mart House Gallery

Voor het eerst heeft een Nederlandse kunstenaar de illy Prize gewonnen, een jaarlijkse aanmoedigingsprijs voor jong talent.
Bij de opening van kunstbeurs Art Rotterdam op woensdag 3 februari werd bekendgemaakt dat Lotte Geeven de uitverkorene is van 2010.
Haar deconstructies van meubilair van de kringloopwinkel zijn eigenlijk een reconstructie van herinneringen. Alles heeft een verhaal, en samengevoegd in een installatie vormen deze doorgezaagde en weer aan elkaar gelijmde meubels puzzelstukjes van een nog weer groter verhaal met de titel Hotel Insomnia. Lotte Geeven ontvangt een geldbedrag van € 10.000,- en mag een voorstel doen voor een nieuw ontwerp in de serie met kunst gedecoreerde kopjes uit de befaamde illy Art-collectie.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

 

De jury, bestaande uit Carlo Bach (artistiek directeur van illycaffè), Hugo Brown (kunstverzamelaar), Jhim Lamoree (kunstcriticus) en Martijn van Nieuwenhuyzen (curator Stedelijk Museum Amsterdam) meldde dat het een nek-aan-nek race was tussen de genomineerden. Dat waren David Adamo (Hoet Bekaert, België), Gregor Gaida (Adler, Duitsland), Rossella Biscotti (Wilfried Lentz, Nederland) en Bedwyr Williams (Ceri Hand Gallery, UK). 
Enhanced by Zemanta